- Rendezés: Alapértelmezett sorrend
- Mutass 15 terméket
A TERMÉSZETES BELEKRŐL
A sertésbelek méretét kaliberben mérik. A kaliber, a kolbász töltés utáni vastagságának mértékegysége. A leggyakrabban használt kaliberek: 32/34, 34/36, 36/38. Általában ezeket használják a füstölt kolbászokhoz, vagy a lecsókolbászhoz, de vannak termelők, akik ettől eltérnek, attól függően, mit kíván a piacuk. A vékonyabb kalibereket 30/32, 32/34, debrecenihez, grillkolbászhoz, sütőkolbászhoz használják, a nagyobb kalibereket 38/40, 40/42 vagy ettől nagyobbat hurkához, vastag kolbászhoz. A sertésbelek legnagyobb hányada 34-38 kaliber, ezért általában ez a méret a legkedvezőbb árú. Minél jobban eltér ettől a bél kalibere, annál drágább.
A sertésbeleket 0-5°C-os hűtőben kell tárolni.
Felhasználás előtt a beleket langyos vízbe kell áztatni, legalább 15-20 percig.
+36 30 584 5040
+36 70 365 2617
manikolkft@gmail.com
2098 Pilisszentkereszt
Forrás u. 47