A TERMÉSZETES BELEKRŐL
A sertésbelek méretét kaliberben mérik. A kaliber, a kolbász töltés utáni vastagságának mértékegysége. A leggyakrabban használt kaliberek: 32/34, 34/36, 36/38. Általában ezeket használják a füstölt kolbászokhoz, vagy a lecsókolbászhoz, de vannak termelők, akik ettől eltérnek, attól függően, mit kíván a piacuk. A vékonyabb kalibereket 30/32, 32/34, debrecenihez, grillkolbászhoz, sütőkolbászhoz használják, a nagyobb kalibereket 38/40, 40/42 vagy ettől nagyobbat hurkához, vastag kolbászhoz. A sertésbelek legnagyobb hányada 34-38 kaliber, ezért általában ez a méret a legkedvezőbb árú. Minél jobban eltér ettől a bél kalibere, annál drágább.
A sertésbeleket 0-5°C-os hűtőben kell tárolni.
Felhasználás előtt a beleket langyos vízbe kell áztatni, legalább 15-20 percig.

Természetes belek

Adalékanyag mentes fűszerkeverékeinkből készült késztermékek kaphatók a Darnó Hús mintaboltjaiban.

Mintaboltok:

Mosonmagyaróvár Városkaputér 5.

Győr Kodály Zoltán út 41.

Győr Pálffy utca 6-8.

A jövőben újabb adalékmentes termékeinkre lehet számítani, amelyek hamarosan megjelennek a boltokban.

Próbáljátok ki bátran a finomabbnál-finomabb, adalékanyag mentes, Szigetközi májpástétom termékcsaládot!

Karácsonyi Nyereményjátékunk nyertesei: