FŰSZERKEVERÉKEKRŐL ÁLTALÁBAN
Napjainkban mind a fogyasztók, mind a hatóságok igen magas követelményeket támasztanak a húsipari termékek iránt. A termék ízvilágán túl még sok egyéb elvárásnak kell megfelelni, mint pl. a termék eltarthatósági ideje, színstabilitása, állaga, kórokozókkal szembeni ellenállósága. A gyártó szempontjából pedig nagyon fontos, hogy a termékeket minél könnyebben, minél rövidebb idő alatt tudja előállítani. A fűszerkeverékek előnye a csak hagyományos fűszerekkel való gyártással szemben , hogy használatukkal a gyártó munkaerőt és munkaidőt takarít meg, a fűszerkeverékkel állandó ízvilágot és minőséget lehet biztosítani, az élelmiszertudomány eredményeinek köszönhetően, növekszik a hústermékek eltarthatósági ideje, a termék hosszú távon meg tudja őrizni állagát és színét, valamint a végtermék sokkal biztonságosabb a baktériumok és egyéb kórokozók előfordulásának szempontjából. Ez a magyarázata annak, hogy a hagyományos fűszerekkel való gyártást, a legtöbb húsüzemben felváltotta a fűszerkeverékek használata. A fűszerkeverékek használatával a gyártók mind a termék ízvilágát, mind az árát tekintve maximálisan tudnak igazodni a fogyasztók és az étkezési trendek igényeihez.