Grillkolbászok, virslik

Szepesi virsli – Brüsszelben bejegyzett hagyományos szlovák termék. Színvilágában eltér a Magyarországon megszokott virsliktől Színe narancssárgába hajlik. Sertés és marhahúsból készült, nagy hústartalmú, füstölt enyhén csípős, 24-es kaliberű juhbélbe töltött roppanós virlsi. Nagy hústartalma és különleges ízvilága miatt, Szlovákiában a legnépszerűbb virsli.

Speckli – szalonnás sütnivaló kolbász
Brüsszelben bejegyzett, hagyományos szlovák termék. Főleg grill szezonban fogyasztják, nyílt tűzön nyársra fűzve, grillsütőn, serpenyőben sütve. Sertés vagy marhabélbe töltött hőkezelt, enyhén füstölt termék. Mérete 40-46-os kaliber, 8-9 cm, tömege 65-86 g/db, hosszú, madzaggal végig kötve, hosszú láncban hozzák forgalomba. Speciális ízvilágán túl a termékben szétszórt szalonnadarabok tesznek különlegessé, amelyek együttes ízvilága sütés után válik kifejezővé és élvezetessé.