Leírás
Készleten
Nagyfelhasználói kiszerelés : 20 kg
Felhasználása:
Kolbászfélékhez, szalámikhoz, felvágottakhoz, egyéb húsipari termékekhez.
-15-20 percig vízben áztatva 1:4 arányban teljes mértékben helyettesíti a fokhagymát
Előnye: egyszerűbb tárolás, egyszerűbb adagolás, hosszú eltarthatósági idő, kisebb munkaerőigény
Gyógyhatása
A fokhagyma antibakteriális és antimikotikus (gombaellenes) hatása révén légúti megbetegedések és a Candida albicans okozta fertőzések kezelésében használatos. Továbbá tágítja az ereket is. Rendszeres, kúraszerű alkalmazása csökkenti a vér káros LDL-koleszterin-szintjét, antioxidánsként serkenti az immunrendszert, csökkenti a mellkasi fertőzéseket, véralvadásgátló- és vérnyomáscsökkentő. Főbb hatásai közé sorolandó még az antibiotikus (antibakteriális), nyálkaoldó hatás. A népi gyógyászatban meghűléses betegségeket is gyógyítanak vele. A fokhagyma baktérium ölő hatásának köszönhetően tisztítja a szervezetet. A Koch-féle tbc-bacilusokat az 1/1500 hígítású fokhagymakivonat megöli. Enyhíti a menstruációs görcsöket.