Páclé (100 l):
 
76,35 l víz
12 kg pácsó
11,65 kg sülthús aromával ízesített adalékanyag
 
Technológiai munkamenet:
A vizet és a jeget egy edénybe tesszük, a pácsót feloldjuk a vízben, hozzáadjuk a   HAM 20 Exclusive Sült sonka fűszerkeveréket,  és összekeverjük.
 
Sült hús  – császár, karaj, comb stb.
 
A húst a kívánt méretűre daraboljuk, 20 %-os bevitellel injektáljuk, majd tumblerbe tesszük. A megmaradt páclét a tumblerbe öntjük. 4 órán át tumblerezzük ( 6 ford/perc, 20 perc munka – 10 perc pihenő ). A végén hozzáöntjük a Scangold folyadékot (2 g/kg) és 5 percig tovább tumblerezzük.
 
Hőkezelés: A termékeket hőkezelő kamrában 60-65 ˚C-on szárítjuk a kívánt szín eléréséig, (igény esetén, füstölni is lehet), alacsony páratartalomnál, hőkezeljük, majd 72 ˚C maghőn tartjuk 10 percig. Ezután a terméket lehűtjük és 0-5 ˚C -on tároljuk.
Másik módszer
: tumblerezés után a terméket hőkezeljük, 72 ˚C maghőn tartjuk 10 percig , a hőkezelt termék felületét ecsettel vagy szórófejjel bekenjük Scangold adalékanyaggal, majd 87 ºC-on, alacsony páratartalomnál szárítjuk, míg a termék felületén a Scangold aranybarna, száraz felületet képez.
 
A késztermék megjelenése olyan, mint a sült húsé.
 
Felvágott – sült sonka
 
A stesszelt húst a páclével együtt tumblerbe tesszük. 6 órán keresztül tumblerezzük.  (20 perc munka – 10 perc szünet ). Ezután a húst formába töltjük, 72 ºC maghőig hőkezeljük, 10 percen keresztül. Kivesszük a formából, a hőkezelt termék felületét ecsettel vagy szórófejjel bekenjük Scangold adalékanyaggal, majd 87 ºC-on, alacsony páratartalomnál szárítjuk, míg a termék felületén a Scangold aranybarna, száraz felületet képez.