Leírás
Készleten
Gasztro kiszerelés: 500 g
A Szegedi paprika őrlemény minőségét meghatározó kulcsfontosságú elemek: Szegedi paprika fajták, Szegedi tájkörzet természetföldrajzi sajátosságai, gondos mezőgazdasági technológiai műveletek, és betakarítás, utóérlelés, jól szabályozott korszerű szárítási technológia, hagyományos köves malom őrlés.
ASTA Szám: 177
A Szegedi fűszerpaprika őrlemény esetében az “Oltalom alatt álló eredetmegjelölés” vagy “OEM” azt jelenti, hogy a vetőmagtól kezdődően (kizárólag szegedi paprika fajták felhasználásával) a végső fogyasztói kiszerelésbe kerülő őrleményig minden termelési, és technológiai műveletet a Szegedi fűszerpaprika tájkörzetben kell végrehajtani ellenőrzött feltételek mellett.
A földrajzi árujelzők, kapcsolódó közösségi szimbólumok csomagoláson történő feltüntetése a fogyasztó számára lehetővé teszi ezen termékek könnyebb azonosíthatóságát az olcsó és alacsonyabb minőséget képviselő “tömegáruk” között, továbbá garanciát jelentenek a termék eredetére és hagyományoknak megfelelő kiemelkedő minőségre.
A csípős őrlemény domináns csípős ízzel rendelkezik, amelyet a kapszaicin nevű alkaloida idéz elő. A kapszaicinnek számos jótékony egészségügyi hatást tulajdonítanak.